Ce sanse au mesajele anti-UE in Romania dupa votul pro-Brexit

Marti, 16 August 2016, ora 07:09
1089 citiri
Ce sanse au mesajele anti-UE in Romania dupa votul pro-Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Rezultatul referendumului pentru Brexit a luat pe toata lumea prin surprindere. Desprinderea Marii Britanii de UE, prima de acest fel, a fost vazuta ca o noua lovitura asupra blocului comunitar deja slabit de criza imigrantilor, de problemele economice din ultimii ani si de amenintarea terorista tot mai mare.

In majoritatea tarilor europene, insa, referendumul britanic a avut drept efect cresterea increderii in Uniunea Europeana si reducerea sentimentelor eurosceptice, a declarat sociologul Barbu Mateescu pentru Ziare.com.

In Romania, 77% dintre romani ar vota pro Uniunea Europeana si doar 14% ar vrea ca tara noastra sa iasa din UE, arata un sondaj recent al IRES.

"Conexiunile dintre Romania si Uniunea Europeana exista la toate nivelele sociale si intr-o varietate de moduri (nu numai economic). Discursul eurosceptic are fundamentele sale - componente din societate pentru care UE este mai degraba un pericol sau un competitor - insa nu are masa critica, depinde pentru crestere ...citeste mai departe despre "Ce sanse au mesajele anti-UE in Romania dupa votul pro-Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania euroscepticism, #Barbu Mateescu romani UE , #Stiri International