Ce s-ar intampla cu planeta noastra dupa bomba atomica: Arsi de soare, apoi iarna nucleara

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 13:30
1084 citiri

Testul Coreei de Nord cu bomba de hidrogen atrage atentia asupra unui lucru pe cat de bine cunoscut, pe atat de alarmant: exista un numar terifiant de mare de arme nucleare in arsenalul principalelor puteri ale lumii.

Mai rau este ca o distrugere fara precedent a planetei nu necesita neaparat sa se adevereasca scenariul improbabil in care toate puterile lumii isi folosesc bombele atomice in acelasi timp, dupa cum arata un studiu recent publicat in revista de specialitate American Geophysical Union.

De fapt, cercetarea a descoperit ca "un razboi nuclear regional, limitat", in care se folosesc 100 de "arme atomice mici" - de puterea bombei detonate la Hiroshima - ar putea provoca o "iarna nucleara" ce s-ar intinde pe decenii, relateaza Tech Insider.

Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord: Toti ochii sunt pe China - Ce poate face tara vecinaBomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord: SUA, Coreea de Sud si Japonia isi unesc forteleA testat sau nu Coreea de Nord bomba cu ...citeste mai departe despre "Ce s-ar intampla cu planeta noastra dupa bomba atomica: Arsi de soare, apoi iarna nucleara" pe Ziare.com

#planeta razboi nuclear, #pagube bomba atomica, #distrugeri razboi nuclear , #Stiri International