Ce s-a intamplat cu adolescentul care a declansat razboiul din Siria: Eram un copil, nu stiam ce faceam

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 10:00
2300 citiri

Naief Abazid, adolescentul sirian al carui caz a declansat mania a conationalilor impotriva regimului lui Bashar al-Assad in 2011, ducand in final la un razboiul sangeros care inca macina tara, traieste in prezent in Austria.

Un jurnalist de la cotidianul canadian The Globe and Mail l-a identificat dupa o ancheta de sase luni.

In 2011, Naief Abazid, cel care a creat un adevarat "moment Sarajevo" pentru poporul sau, similar celui care dusese la izbucnirea Primului Razboi Mondial, avea 14 ani. In plina Primavara araba, in 16 februarie, acest adolescent scria cu un spray "Este randul Dvs., Dr. Bashar al-Assad" pe zidul unei scoli din orasul sau, Deraa, situat in sud-vestul Siriei.

"Eram un copil, nu stiam ce faceam", explica el ziaristului Mark MacKinnon de la The Globe and Mail. "Am realizat ca este ceva serios abia in momentul in care am ajuns in inchisoare", mai spune el.

De fapt, a doua zi dupa ce se exprimase astfel printr-un graffiti, Naief Abazid a fost arestat de ...citeste mai departe despre "Ce s-a intamplat cu adolescentul care a declansat razboiul din Siria: Eram un copil, nu stiam ce faceam" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adolescent inceput razboi Siria, #incepere razboi Siria, #incident incepere razboi Siria, #Naief Abazid razboi Siria , #Stiri International