Ce prevad noile sanctiuni ale SUA impotriva Rusiei

Joi, 03 August 2017, ora 11:32
1714 citiri
Ce prevad noile sanctiuni ale SUA impotriva Rusiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea promulgata miercuri de Donald Trump, in pofida reticentelor sale, impune noi sanctiuni economice Rusiei si il impiedica pe presedintele american sa revina asupra masurilor mai vechi fara a consulta Congresul.

Este masura cea mai contestata de Casa Alba, care isi vede astfel marja de manevra limitata si care sustine ca este vorba de o imixtiune a Congresului in atributiile Executivului, se arata intr-o sinteza a agentiei France Presse.

Decretele fostului presedinte Barack Obama, care sanctionau persoane si companii legate de spionajul cibernetic rusesc si ingerintele Moscovei in Ucraina, sunt de acum consolidate prin textul noii legi: daca Donald Trump are intentia de a le abroga, de exemplu pentru a incerca sa-si amelioreze relatiile cu Kremlinul, el va trebui sa consulte Congresul american.

Printre aceste masuri figureaza un decret prezidential din decembrie, care vizeaza agentiile de informatii rusesti - Serviciul de informatii al armatei (GRU) si Serviciul de Informatii Externe (SVR) - acuzate de ingerinta in alegerile prezidentiale castigate de Donald Trump.

Legea cere Executivului sa adopte noi sanctiuni impotriva cetatenilor rusi identificati de administratia americana ca fiind implicati in atacuri informatice, activitati subversive in Europa, acte de coruptie, incalcari ale dreptului omului sau livrari de arme Siriei. Investitiile in domeniul petrolier sunt, de asemenea, vizate.

Citeste mai departe despre "Ce prevad noile sanctiuni ale SUA impotriva Rusiei" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni SUA Rusia, #America sanctiuni Rusia , #Stiri International