Ce patesc soldatii rusi care refuza sa fie trimisi in secret in Siria

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 16:58
1074 citiri

Un avocat care reprezinta niste soldati rusi care au refuzat sa fie trimisi in secret in Siria afirma ca autoritatile i-au avertizat pe clientii sai ca risca sa fie acuzati de inalta tradare.

Avocatul Ivan Pavlov a declarat ca ofiteri ai Serviciului federal rus de Securitate (FSB) ii interogheaza pe clientii sai, un grup de soldati voluntari din Novorossiisk, si ii ameninta ca risca sa fie pusi sub acuzare, inclusiv pentru inalta tradare.

FSB s-a implicat in acest caz la cererea procurorilor militari, care au respins o plangere depusa de soldati, in care acestia argumentau ca o astfel de detasare ar fi o incalcare a drepturilor lor, a precizat Pavlov.

Armata siriana a inceput deja folosirea armelor trimise de Rusia - sursa militara

Avocatul a mai spus ca soldatii au fost informati in ultima clipa ca urma sa fie mobilizati in Siria si ca nu exista documente oficiale sau ordine care sa arate ca aceasta era destinatia lor.

Soldatii "trebuie sa respecte ordinele, desigur, ...citeste mai departe despre "Ce patesc soldatii rusi care refuza sa fie trimisi in secret in Siria" pe Ziare.com

#soldati Rusia Siria, #trupe rusesti Siria, #rusia implicare siria , #Stiri International