Ce mai inseamna granitele in Europa: Legatura nebanuita dintre imigranti, Grecia si Ucraina

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 12:00
1069 citiri
Ce mai inseamna granitele in Europa: Legatura nebanuita dintre imigranti, Grecia si Ucraina
Foto: Ziare.com

Europa zilelor noastre este un continent al granitelor. Al doilea cel mai mic continent al lumii are peste 50 de state suverane, multe dintre ele parte a Uniunii Europene. In centrul proiectului UE se afla efortul de a reduce puterea si semnificatia acestor granite fara a le aboli.

Este o idee realizabila in teorie, insa istoria nu s-a dovedit binevoitoare cu solutiile teoretice, scrie George Friedman, pentru Stratfor.

In zilele noastre, Europa se confrunta cu trei crize convergente care se reduc la chestiunea granitelor, ce inseamna ele si cine le controleaza. Cele trei crize par a fi diferite: imigratia dinspre lumea islamica, problema economica a Greciei si conflictul din Ucraina. Desi par separate, toate pornesc de la problema granitelor.

Granitele Europei au fost fundatia moralitatii sale politice, dar si a catastrofelor istorice, scrie Friedman. Dreptul la autodeterminare a creat multe natiuni distincte in Europa. Asa cum fac natiunile, uneori ele se tem unele de altele ...citeste mai departe despre "Ce mai inseamna granitele in Europa: Legatura nebanuita dintre imigranti, Grecia si Ucraina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Europa criza schimbare granite, #Europa granite modificare , #Stiri International