Ce facem cu imigrantii in 2016: Egoismul Europei, jocul Turciei si norocul lui Putin

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 09:39
879 citiri
Ce facem cu imigrantii in 2016: Egoismul Europei, jocul Turciei si norocul lui Putin

Datele de care dispunem arata ca in 2015 au ajuns in Europa si au depus cereri de azil peste un milion de persoane, preponderent din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Spre comparatie, in 2014 numarul cererilor de azil inregistrate s-a situat sub doua sute de mii.

Probabil cifrele nu ar fi spus mare lucru decat oamenilor care de regula lucreaza cu statistici. Insa opinia publica, mai ales cea din tarile europene, a putut vedea in vara si toamna anului trecut grupuri mari de oameni debarcand mai intai pe litoralul italian, apoi pe cel grec, uneori corpuri lipsite de viata pe plajele mediteraneene, dar si coloane nesfarsite in mars spre centrul si vestul continentului, confruntari intre politie si nou-veniti, intalniri si declaratii ale liderilor europeni, articole de presa si dezbateri publice.

S-a vorbit indeosebi de refugiati, mai ales de cei din Siria, desi dupa trecerea emotiei au aparut mai multe date care arata ca, dintre cei ajunsi in Europa, mai putin de jumatate sunt ...citeste mai departe despre "Ce facem cu imigrantii in 2016: Egoismul Europei, jocul Turciei si norocul lui Putin" pe Ziare.com

#criza refugiati Europa, #imigranti extracomunitari Europa , #Stiri International