Ce cred romanii despre interventia armata a Rusiei in Siria - sondaj INSCOP

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 10:04
893 citiri
Ce cred romanii despre interventia armata a Rusiei in Siria - sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste jumatate dintre romani sunt de parere ca interventia armata a Rusiei in Siria este o actiune nejustificata si va conduce la accentuarea migratiei in Uniunea Europeana, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevarul", in perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 51% dintre cei chestionati considera ca interventia armata a Rusiei in Siria este nejustificata, in timp ce 20,8% sustin contrariul. Procentul celor care au ales varianta "nu stiu/nu raspund" a fost de 28,2%.

De asemenea, 55% dintre romani sunt in acord cu afirmatia potrivit careia interventia Rusiei in Siria va conduce la accentuarea migratiei in Uniunea Europeana, in timp ce 14,6% si-au exprimat dezacordul cu aceasta idee. Procentul non-raspunsurilor a fost de 30,4%.

Pe de alta parte, 51,5% dintre respondenti considera ca interventia Rusiei in Siria va complica situatia in Orientul Mijlociu, 17,4% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 31,1% nu stiu sau nu raspund la ...citeste mai departe despre "Ce cred romanii despre interventia armata a Rusiei in Siria - sondaj INSCOP" pe Ziare.com

#sondaj Rusia interventie Siria, #Rusia interventie militara Siria, #Rusia Siria ISIS , #Stiri International