Ce cauta Putin in Orientul Mijlociu si de ce Siria e noua Ucraina

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:30
1489 citiri
Ce cauta Putin in Orientul Mijlociu si de ce Siria e noua Ucraina
Foto: Kremlin

Cand a luat cuvantul de la tribuna Adunarii Generale ONU, pentru a pleda pentru un front unit impotriva gruparii extremiste Statul Islamic, presedintele rus Vladimir Putin stia ca va atrage atentia tuturor si il va umbri pe omologul american Barack Obama. In acelasi timp, Putin s-a adresat si rusilor, stiind ca are nevoie sa le distraga atentia de la problemele economice tot mai grave ale tarii.

Anul trecut, rusii au fost distrasi cu anexarea Crimeii si incurajarea separatistilor dine stul Ucrainei. Recenta detasare a echipamentelor militare ruse in Siria este un substitut pentru esecul proiectului "Novorossia", scrie Andrei Kolesnikov, pentru Project Syndicate.

Rusia cere SUA sa-si retraga imediat avioanele de razboi din spatiul aerian sirian

Expertul de la Carnegie Moscow Center scrie, intr-un amplu comentariu, ca aventura siriana a lui Putin este un apel la nostalgia rusilor fata de trecutul sovietic, atunci cand URSS era atotputernica. Putin vrea sa demonstreze ca Rusia ...citeste mai departe despre "Ce cauta Putin in Orientul Mijlociu si de ce Siria e noua Ucraina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin interventie Siria, #Putin ONU Siria, #Putin Ucraina Siria , #Stiri International