Cazul Skripal: Marea Britanie trebuie sa-si reduca personalul diplomatic in Rusia cu peste 50 de persoane

Sambata, 31 Martie 2018, ora 22:42
1071 citiri
Cazul Skripal: Marea Britanie trebuie sa-si reduca personalul diplomatic in Rusia cu peste 50 de persoane
Foto: Arhiva Ziare.com

Moscova a anuntat sambata ca Marea Britanie va trebui sa-si reduca personalul diplomatic in Rusia cu peste 50 de persoane in cadrul cazului Skripal care a cauzat o grava criza cu tarile occidentale.

"Rusia a sugerat paritatea. Partea britanica are un excedent de peste 50 de persoane", a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, relateaza AFP.

Vineri, Moscova a dat termen de o luna Londrei pentru a reduce efectivul diplomatic in Rusia la acelasi nivel cu cel al misiunilor diplomatice ruse in Regatul Unit.

Aceste noi masuri, dupa plecarea a 23 de diplomati britanici care au parasit deja Rusia, constituie represalii la apelurile Londrei adresate aliatilor sai pentru expulzarea unor diplomati rusi.

La Londra, o purtatoare de cuvant a Ministerului de Externe, a declarat sambata ca sunt examinate implicatiile masurilor anuntate de Moscova.

Otravirea la 4 martie pe teritoriul britanic a fostului spion rus Serghei Skripal si a fiicei acestuia Iulia a provocat un val de expulzari, in total 300 de diplomati de ambele parti.

Peste 150 de diplomati rusi au fost expulzati de catre SUA si alte tari, intre care membri ai UE si ai NATO. In represalii, Moscova a luat masuri identice in cazul a peste 140 de diplomati.

Londra acuza Rusia de otravirea fostului spion rus si al fiicei sale in pofida dezmintirilor Moscovei care a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Consiliului executiv al Organizatiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC).

Moscova cere explicatii Londrei privind perchezitionarea unui avion rus. Cum raspunde Marea BritanieTensiuni tot mai mari intre Moscova si Europa, in cazul Skripal: Rusii acuza tarile UE ca sunt agresiveLondra expulzeaza 23 de diplomati rusi, dupa otravirea fostului spion SkripalRusia expulzeaza 23 de diplomati britanici, ca raspuns la masura luata de Londra, dupa otravirea lui Serghei SkripalTheresa May acuza: Rusia este "foarte probabil" vinovata de otravirea lui Serghei Skripal UPDATE Reactia Moscovei... citeste mai departe despre "Cazul Skripal: Marea Britanie trebuie sa-si reduca personalul diplomatic in Rusia cu peste 50 de persoane" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#diplomati britanici Rusia, #scandat Skripal Rusia Marea Britanie , #Stiri International