Cati refugiati sunt in Romania?

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 07:46
1112 citiri
Cati refugiati sunt in Romania?
Foto: Facebook/Gabriela Alexandrescu

Ravi a ajuns la Timisoara in 2008, avea 17 ani si era refugiat din Sri Lanka. Doi ani nu a auzit nimic de parintii ramasi in urma. A fost preluat de Salvati Copiii. Si-a cautat refugiul in arta si studiu. Petrecea ore intregi desenand si modeland. Acum este absolvent de liceu si asistent manager la firma la care, initial, a fost angajat ca muncitor necalificat, si este voluntar pentru ONG-ul care l-a salvat pe el.

Ne-a spus povestea lui, intr-un interviu acordat Ziare.com, Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copiii, ONG-ul care de 20 de ani se ocupa de acesti oameni si, mai ales, de copiii lor.

In Romania au ajuns in ultimii 10 ani 12.000 de refugiati. O parte au ramas si si-au construit aici o noua viata: "si-au deschis propriile afaceri, care si-au refacut studiile si au devenit medici, contabili, actori, profesori, zidari etc." Motorul dificilei integrari sunt copiii, adevarati profesori pentru parintii lor.

Gabriela Alexandrescu a explicat... citeste mai departe despre "Drama copiilor fugari: "Tot ce-mi doresc e sa fiu langa familia mea si sa merg la scoala"! Cati refugiati sunt in Romania? Interviu" pe Ziare.com

#refugiati Romania, #copii refugiati Romania , #Stiri International