Cati bani au facut avocatii din schema lui Madoff

Sambata, 14 Mai 2011, ora 16:49
1929 citiri
Cati bani au facut avocatii din schema lui Madoff

Avocatii numiti de instanta pentru a recupera banii victimelor schemei Ponzi a lui Bernanrd Madoff doresc inca 43,7 milioane de dolari pentru activitatea desfasurata in ultimele 4 luni, potrivit CNN Money.

Un judecator va decide daca suma va fi aprobata sau nu, pe data de 1 iunie.

Documentele arata ca avocatii firmei Baker & Hostetler au fost platiti cu o rata medie de 437,89 de dolari/ora, in timp ce pentru asistenti s-a platit o rata de 250 de dolari/ora, deoarece acestia au cutreierat pamantul pentru a recupera banii si bunurile furate de Madoff.

La acest caz au lucrat 285 de avocati si 66 de asistenti.

Firma a primit deja 128 de milioane de dolari pe langa banii pe care ii revendica.

Avocatii au fost insa nemultumiti astfel incat, unul dintre avocati, Irving Picard, a mai cerut 714.000 dolari, in conditiile in care a incasat deja 3,2 milioane de dolari pentru munca depusa in cazul Madoff.

Dar Picard nu a fost cel mai bine platit avocat. Aceasta distinctie merge la seful firmei, David Sheehan, care a solicitat 893.000 dolari.

Documentele depuse de firma arata ca Sheehan a lucrat 1075 de ore in cele patru luni, care s-au incheiat in Ianuarie.

Tariful orar a fost de 830,45 dolari, 9 ore/zi, 7 zile din 7, inclusiv de Ziua Recunostintei si de Anul Nou.

Potrivit documentelor prezentate, avocatii au petrecut 5230 ore investigand fondurile speculative legate de schema Ponzi a lui Madoff, ore care au fost platite cu 2.6 milioane de dolari.

Acestia au solicitat in plus 1,7 milioane de dolari pentru 4226 ore petrecute investigand familia Madoff.

In decembrie, firma de avocatura a dat in judecata membrii familiei lui Madoff, acuzandu-i ca ar fi beneficiat de schema Ponzi.

Mai mult, avocatii mai cauta sa primeasca inca 80.000 dolari penru cele 146 de ore petrecute raspunzand cererilor venite din partea presei.

Judecatorul trebuie sa mai aprobe inca 1,1 milioane de dolari cheltuieli pentru Baker si Hostetler. Aici sunt incluse calatorii in afara orasului, in valoarea de 202.000 dolri, mesele de afaceri in valoarea de

54.000 de dolari, costul expeditiilor prin posta in valoare de 1500 de dolari etc.

Purtatorul de cuvant de la Baker & Hostetler a refuzat sa comenteze.

Picard a recuperat 10 miliarde de dolari in valoare de fonduri si active care au fost pierdute in urma fraudei comise de Madoff.

Cea mai mare sursa a fondurilor recuperate este Barbara Picower, vaduva lui Jeffry Picower, care este considerat a fi cel mai mare beneficiar al lui Madoff. Picower a murit in 2009 in urma unui atac de cord.

Madoff a distrus mii de vieti

Din 16.518 investitori care au depus cereri la firma lui Picard, au fost recunoscute 2414 creante ca fiind eligibile pentru compensare.

Cererile legitime insumeaza 6,9 miliarde de dolari.

Intre timp, Madoff se afla intr-o inchisoare federala de maxima securitate in Butner, Carolina de Nord, unde isi executa pedeapsa de 150 de ani.

Madoff a fost arestat in 2008 si a pledat vinovat 3 luni mai tarziu.

#avocati, #bani, #bernard madoff, #chema ponzi madoff, #firma avocatura, #frauda madoff, #madoff, #onorariu avocati, #schema ponzi , #Stiri International