Catastrofa umanitara in Yemen: 80% dintre locuitori risca sa moara, daca nu primesc urgent ajutoare

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 14:24
1025 citiri

Statele Unite cer coalitiei conduse de Arabia Saudita sa permita zborurile cu ajutoare umanitare pentru Yemen, relaxand blocada impusa de sauditi. Aproape 80% dintre locuitorii acestei tari au nevoie de sprijin international pentru a putea supravietui.

Milioane de oameni sunt afectati de criza cu care se confrunta tara, informeaza Al Jazeera.

"Statele Unite sunt serios preocupate de escaladarea violentelor si de conditiile de viata din Yemen", se arata intr-o declaratie de presa remisa vineri de Casa Alba.

"Solicitam coalitiei conduse de Arabia Saudita sa permita zborurile cu ajutoare umanitare si bunuri de maxima urgenta, inclusiv (trensporturile de - n.red.) combustibil, prin porturile din Yemen si sa restabileasca zborurile comerciale catre aeroportul din Sanaa", se mai arata in document.

In luna octombrie, coalitia condusa de sauditi, care bombardeaza Yemenul din martie 2015, a impus o blocada totala asupra tarii dupa ce o racheta a fost trasa de rebeli asupra capitalei saudite, Riad.

Potrivit Crucii Rosii, aproape 80% dintre locuitorii Yemenului au nevoie urgenta de ajutoare umanitare pentru a supravietui. Institutiile internationale au facut presiuni inca de luna trecuta asupra Arabiei Saudite pentru a permite ajutoarelor umanitare sa intre in tara.

Fostul presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh a fost ucis, afirma rebelii huthiSingura tara in care viata e mai grea decat in Siria, Yemen si Irak

C.B. ...citeste mai departe despre "Catastrofa umanitara in Yemen: 80% dintre locuitori risca sa moara, daca nu primesc urgent ajutoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza umanitara Yemen, #blocada Yemen SUA , #Stiri International