Catalonia se vrea independenta: Reactia bizara a partidului care conduce Spania

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 07:07
1354 citiri
Catalonia se vrea independenta: Reactia bizara a partidului care conduce Spania
Foto: Arhiva Ziare.com

Catalanii au respins independenta, a declarat purtatorul de cuvant al Partidului Popular (PP), la putere in Spania, duminica seara, la Madrid dupa ce cele doua liste separatiste au castigat majoritatea in parlamentul regional cu mai putin de jumatate din voturi.

"Majoritatea catalanilor au respins independenta si vom continua sa garantam legalitatea, vom continua sa aparam unitatea Spaniei", a afirmat purtatorul de cuvant al PP, Pablo Casado, la sediul partidului din Madrid.

"Evident ca maine totul va continua ca inainte in Catalonia", a mai spus el, inainte de a afirma: "Ceea ce guvernul (regional) trebuie sa inceapa sa faca este sa guverneze pentru toti catalanii si sa opreasca dezbaterile separatiste si de identitate care au esuat".

Seful executivului regional catalan in exercitiu, separatistul Artur "Mas a esuat", a mai declarat purtatorul de cuvant. "Este pentru prima oara cand CDC si ERC nu au nicio majoritate absoluta", a adaugat el. Aceste doua partide catalane au... citeste mai departe despre "Catalonia se vrea independenta: Reactia bizara a partidului care conduce Spania" pe Ziare.com

#independenta Catalonia, #Spania Catalonia independenta , #Stiri International