Cat nu s-a uitat nimeni, Putin a mai anexat o provincie

Luni, 01 Iunie 2015, ora 17:40
1180 citiri
Cat nu s-a uitat nimeni, Putin a mai anexat o provincie
Foto: Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a profitat de faptul ca atentia intregii lumi a fost atintita, in urma cu doua luni, asupra aniversarii unui an de cand peninsula ucraineana Crimeea a fost anexata Rusiei, ca sa anexeze pe furis inca un teritoriu.

In vreme ce lumea urmarea ceremoniile prilejuite de aniversarea primului an de cand a fost anexata Crimeea, la 18 martie, Rusia a crescut efectiv cu 50.000 de cetateni si 3.900 de kilometric patrati, semnaleaza Newsweek.

Aceasta crestere brusca a avut loc ca rezultat al Tratatului de Alianta si Integrare semnat de Rusia si Osetia de Sud, regiune separatista a Georgiei.

Vladimir Putin a anuntat ca "o zona comuna de aparare si securitate va fi creata intre cele doua tari ale noastre, agentiile noastre vamale vor fi integrate si trecerile la frontiera pentru cetatenii nostri vor fi deschise".

Uniunea Europeana a reactionat insa si a explicat foarte clar ca nu este un proces in acord cu dreptul international, ba mai mult, incalca ...citeste mai departe despre "Cat nu s-a uitat nimeni, Putin a mai anexat o provincie" pe Ziare.com

#Putin anexare Osetia Sud, #Putin anexare Crimeea , #Stiri International