Cat de puternica este, in realitate, super-armata lui Kim Jong Un

Duminica, 06 Martie 2016, ora 12:07
1097 citiri

"Armata pe primul loc" este motto-ul national al Coreei de Nord, care isi simte mereu regimul amenintat si este in razboi, cel putin la nivel declarativ, cu Washington si Seul.

Tensiunile din regiune au ajuns la cote alarmante. Statele Unite si Coreea de Sud vor desfasura, saptamana viitoare, exercitiile militare comune anuale, pe care Phenianul le vede ca pe o pregatire de invazie, avertizand ca va raspunde fara mila la orice violare a teritoriului, inclusiv cu atacuri pe pamant american si sud-coreean, se arata intr-o analiza AP, citata de Indian Express.

Coreea de Nord are a patra cea mai mare armata din lume si este vazuta drept o adevarata amenintare in Asia de Est, o imagine pe care Phenianul adora sa o promoveze, cum a facut-o in octombrie anul trecut, cu o grandioasa parada militara.

Phenianul a investit enorm in dezvoltarea arsenalului nuclear, iar 5% din populatia de 24 de milioane sunt cadre militare active, in timp ce intre 25% si 30% se afla in unitati ...citeste mai departe despre "Cat de puternica este, in realitate, super-armata lui Kim Jong Un" pe Ziare.com

#Armata Coreea Nord, #arme nucleare Coreea Nord, #forte militare Coreea Nord , #Stiri International