Cat de mult ar trebui sa ne intereseze Transnistria? (I)

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 11:14
1037 citiri
Cat de mult ar trebui sa ne intereseze Transnistria? (I)

Una dintre manifestarile timiditatii excesive a Bucurestiului in a-si juca rolul de lider regional se manifesta exact in zona de unde se asteapta cea mai binevenita expertiza pentru partenerii euroatlantici ai nostri, anume estul Europei.

Daca Romania poate avea valoare adaugata semnificativa in vreun dosar important al geopoliticii acesta este, desi noi fugim cu indarjire de el, dosarul estic si mai precis "capitolul" transnistrean al acestui dosar.

Pentru ca, odata cu trecerea anilor, ochii nostri albastri frumosi s-au cam uitat (pentru ca nu s-au mai prea vazut) si in Orientul Apropriat si in Africa de Nord si in China si in Iran si in Africa Neagra. Numai in Republica Moldova si in teritoriul acesteia de peste Nistru nu prea se pot uita acesti ochi, dintr-un motiv foarte simplu: Republica Moldova este parte a spatiului identitar romanesc, iar Transnistria este o entitate para-statala creata si tinuta in viata cu un singur scop: impiedicarea reintegrarii Basarabiei in ...citeste mai departe despre "Cat de mult ar trebui sa ne intereseze Transnistria? (I)" pe Ziare.com

#Transnistria Moldova Romania economie , #Stiri International