Casa Alba angajeaza un avocat special pentru anchetele privind relatia lui Trump cu Rusia

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 08:49
1146 citiri

Casa Alba a anuntat sambata numirea unui consilier juridic special, care potrivit presei americane se va ocupa de anchetele privind relatia presedintelui Donald Trump cu Rusia.

Comunicatul oficial anunta doar faptul ca "Ty Cobb va ocupa functia de avocat special". Cobb, in prezent partener in firma de avocatura Hogan Lovells din Washington, este un fost procuror federal, transmite AFP.

Presa din Statele Unite, care a anticipat numirea inca de vineri, afirma ca noul consilier va avea sarcina de a raspunde intrebarilor din anchetele desfasurate de FBI (Biroul Federal de Investigatii) si de Congres despre legaturile dintre campania electorala a lui Donald Trump si Rusia.

Potrivit televiziunii ABC, preluate de France Press, Cobb isi va coordona activitatea cu avocatii privati angajati de Trump ca aparatori in scandalul amestecului Moscovei in alegerile prezidentiale americane din 2016.

Ultima noutate in acest scandal, inainte de cooptarea lui Cobb in echipa juridica a presedintiei, era intalnirea lui Donald Trump junior, fiul cel mare al presedintelui, cu o avocata din Rusia, Natalia Veselnitkaia, in timpul campaniei de anul trecut.

Saptamana aceasta, dezvaluirile despre eveniment s-au succedat rapid in presa din SUA. Pe lista participantilor la intalnire s-au aflat, potrivit diverselor articole din ziare si emisiuni de televiziune, Jared Kushner, ginerele presedintelui, fostul consilier de campanie Paul Manafort si Rinat Ahmetsin, un lobbyist din Washington, fost ofiter sovietic de contraspionaj. ...citeste mai departe despre "Casa Alba angajeaza un avocat special pentru anchetele privind relatia lui Trump cu Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Rusia alegeri, #Donald Trump avocat Rusia alegeri , #Stiri International