Cartierul rosu din Amsterdam se transforma pe zi ce trece

Sambata, 20 Mai 2017, ora 21:30
798 citiri

Seducatorul cartier rosu din Amsterdam, devenit celebru pentru fetele care stau in vitrine si isi ofera serviciile, se transforma pe zi ce trece intr-un loc mult mai onorabil si mai curat.

Cel putin asa sustine Katja Brokke, blogger pe site-ul CNN.

Katja s-a nascut si a copilarit in Amsterdam, si spune ca in adolescenta ii placea Cartierul Rosu pentru ca dadea o nota distinctiva, de decadenta, orasului atat de permisiv cu locuitorii sai, dar si cu turistii.

Ferestrele luminate in spatele carora se practia prostitutia, cafenelele in care se fuma cannabis la lumina zilei, strazile pe care se auzeau pasii gruparilor criminale au adus faima Amsterdamului.

Autoritatile locale au spus insa "destul" si au inceput curatenia generala. In 2008, primarul Job Cohen a lansat proiectul 1012, denumit astfel dupa codul postal al zonei. Era vorba despre un plan de 10 ani menit sa scoata la lumina districtul si sa atraga diferite tipuri de vizitatori.

Cluburi cu reputatie proasta, precum faimosul sex club Yab Yum, au fost inchise de municipalitate. Locul industriei sexului a fost luat de artisti tineri, care au umplut cu picturile, sculpturile si hainele lor incaperile in care altadata doritorii gustau pe saturate din fructul oprit.

Nu au fost inchise toate bordelurile, insa din 470 de localuri in care se vindea sex, 150 si-au inchis portile. Au ramas, de asemenea, alte puncte de interes binecunoscute, cum ar fi muzeele inchinate sexului sau traficul de droguri.

Insa, in ansamblu, locul capata pe zi ce trece o noua fata, populandu-se cu studenti si hipsteri si imbogatindu-se cu restaurante noi si curate, baruri de calitate, cafenele linistite si magazine ingenioase.

Hoteluri unde te poti caza ieftin in Amsterdam (Galerie foto)O turista a murit la Amsterdam dupa ce s-a drogat si a baut prea multa apaUitati de Uber, Amsterdam ne arata cum sa folosim conceptul de sharing economy pentru a face un oras sustenabil ...citeste mai departe despre "Cartierul rosu din Amsterdam se transforma pe zi ce trece" pe Ziare.com

#cartierul Rosu Amsterdam , #Stiri International