Carles Puigdemont si alti patru lideri catalani s-au predat politiei din Bruxelles

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 15:55
901 citiri

Presedintele catalan destituit Carles Puigdemont si alti patru consilieri ai sai s-au predat politiei din Bruxelles, duminica.

Carles Puigdemont si cei patru consilieri ai sai, plasati in detentie duminica dimineata, vor fi dusi in fata unui judecator, care va lua o decizie pana luni dimineata, la ora locala 09.17, arata BBC.

Audienta Nationala a emis vineri mandate europene de arestare pe numele lui Carles Puigdemont si celor patru lideri care au fugit impreuna cu el in Belgia luni. Puigdemont a anuntat ca se va intoarce acasa daca i se garanteaza un proces "corect". El a afirmat ca a plecat la Bruxelles pentru a actiona "in libertate si siguranta" si nu ca sa ceara azil.

Cei cinci sunt acuzati, printre altele, de rebeliune, razvratire si deturnare de fonduri publice.

Cei cinci nu s-au prezentat la o audiere, joi. Atunci, noua fosti membri ai guvernului regional din catalonia au fost arestati preventiv. Intre timp, unul dintre cei noua a fost eliberat, dupa ce a platit o cautiune de 50.000 de euro.

Amintim ca declaratia de independenta a Cataloniei a fost adoptata, vineri. Ulterior, executivul spaniol a suspendat autonomia acestei regiuni si a preluat controlul direct asupra ei, urmand ca pe 21 decembrie sa se desfasoare alegeri parlamentare anticipate in Catalonia.

Curtea Constitutionala a respins, pana in prezent, orice incercare de secesiune catalana. Constitutia spaniola din 1978 prevede ca regatul este "indisolubil".

Citeste si Fostul lider al Cataloniei le cere separatistilor sa faca front comun: Este momentul ca toti democratii sa se uneasca

A.S. ...citeste mai departe despre "Carles Puigdemont si alti patru lideri catalani s-au predat politiei din Bruxelles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carles Puigdemont predat politie Bruxelles, #presedinte Catalonia consilieri predat politie Belgia , #Stiri International