Puigdemont ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie, cand vor fi alegeri in Catalonia

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 10:40
743 citiri

Carles Puigdemont si fostii ministri din Executivul catalan pe numele carora au fost emise mandate europene de arestare, vor ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie, data la care sunt programate alegerile regionale din Catalonia, a anuntat avocatul Jaume Alonso-Cuevillas.

Intr-un interviu pentru Rac1, avocatul a precizat ca indiferent ce decizie va lua justitia belgiana cu privire la extradarea lui Puigdemont si a fostilor ministri, intregul proces va mai dura, pentru ca va exista un recurs, conform eldiario.es.

"Indiferent ce se va intampla, ei vor ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie si estimez ca s-ar putea chiar pana la jumatatea lunii ianuarie", a spus Cuevillas.

Fostul lider catalan s-a refugiat in Belgia impreuna cu patru dintre fostii sai ministri, dupa ce guvernul spaniol a decis plasarea sub tutela a Cataloniei, care si-a declarat unilateral independenta la 28 octombrie.

Puigdemont si mai multi fosti ministri sunt acuzati de autoritatile de la Madrid de rebeliune, razvratire si deturnare de fonduri publice.

Desi este in Belgia, Carles Puigdemont si-a anuntat candidatura la alegerile regionale din Catalonia.

Citeste mai multe detalii despre ce s-a intamplat in Catalonia in ultimele luni:

Puigdemont si cei 4 ministri arestati in Belgia au fost eliberati conditionat. Ce urmeazaPrimarul Barcelonei acuza Guvernul lui Puigdemont ca a condus Catalonia la dezastruIndependenta Cataloniei a fost suspendata de Curtea Constitutionala. Puigdemont isi anunta planurile din BelgiaLiderii separatisti catalani au fost pusi oficial sub acuzare pentru rebeliune. Puigdemont ar fi fugit din taraSpania a preluat oficial conducerea Cataloniei, dupa ce regiunea si-a proclamat independentaCatalonia si-a proclamat independenta, Spania i-a dizolvat Executivul si Parlamentul. Alegeri anticipate in 21 decembrie ...citeste mai departe despre "Puigdemont ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie, cand vor fi alegeri in Catalonia" pe Ziare.com

#Puigdemont Belgia 21 decembrie, #Puigdemont Belgia ianuarie, #Puigdemont Belgia Catalonia, #Puigdemont mandat european arestare , #Stiri International