Efectele austeritatii in Europa - Exemplul Romaniei

Vineri, 28 Martie 2014, ora 16:47
1306 citiri
Efectele austeritatii in Europa - Exemplul Romaniei

Reteaua de organizatii caritabile Caritas Europa a strans dovezi cu privire la impactul programelor de austeritate in Cipru, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania si Romania. In urma studiului, reiese ca austeritatea loveste "in mod disproportionat" saracii.

"La cinci ani de la inceputul crizei, in 2008, cresterea economica nu si-a revenit sau este foarte slaba, se constata cresteri masive ale somajului si milioane de oameni traiesc in saracie", arata raportul, potrivit EU Observer.

In Romania, o tara care nu face parte din zona euro, "este o problema grava si raspandita a saraciei", arata raportul. Cresterea TVA de la 19 la 24% de Guvernul roman in 2010, in cadrul masurilor convenite cu FMI si UE, "a afectat veniturile persoanelor cele mai sarace, crescand pretul produselor esentiale". Potrivit statisticilor UE, 35% dintre romani traiesc in gospodarii cu venit mic.

In Grecia, potrivit aceluiasi raport, austeritatea a avut "un efect extraordinar ...citeste mai departe despre "Caritas Europa: Efectele austeritatii in Europa - Exemplul Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#austeritate Romania efecte, #UE austeritate , #Stiri International