Cand paraseste, efectiv, Marea Britanie UE in cazul unui vot favorabil. Parlamentul poate bloca iesirea

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 08:05
681 citiri
Cand paraseste, efectiv, Marea Britanie UE in cazul unui vot favorabil. Parlamentul poate bloca iesirea
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegatorii britanici sunt chemati la urne pe 23 iunie pentru a stabili daca Marea Britanie va ramane membra a Uniunii Europene ori va parasi Blocul comunitar.

Conform expertilor, daca 50% plus unul dintre alegatorii veniti la urne se pronunta in favoarea iesirii tarii din UE, parasirea efectiva a Blocului comunitar se va produce dupa cel putin doi ani.

In acest interval, Marea Britanie va continua sa fie sub incidenta tratatelor si reglementarilor comunitare, dar nu va mai participa la procesul decizional, Londra urmand sa negocieze termenii acordului de parasire a Uniunii Europene.

In practica, negocierea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana va dura mai mult de doi ani, afirma experti citati de presa britanica.

Vezi si ce se va intampla imediat dupa referendum, daca britanicii voteaza sa iasa din UE

Potrivit sondajelor de opinie, tabara favorabila mentinerii Marii Britanii in UE continua sa aiba un avantaj de cateva puncte procentuale, desi in ...citeste mai departe despre "Cand paraseste, efectiv, Marea Britanie UE in cazul unui vot favorabil. Parlamentul poate bloca iesirea" pe Ziare.com

#Marea britanie afara UE, #referendum Brexit , #Stiri International