Campania pentru Brexit a fost platita si din fonduri europene. Acum UE isi cere banii inapoi

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 07:56
1149 citiri
Campania pentru Brexit a fost platita si din fonduri europene. Acum UE isi cere banii inapoi
Foto: Facebook/UK Independence Party (UKIP)

Un partid european dominat de formatiunea eurosceptica britanica UKIP va trebui sa renunte la fonduri europene in valoare de 421.000 de euro, pentru ca a utilizat aceasta suma inaintea referendumului pentru Brexit, a informat luni seara Biroul Parlamentului European.

Reuniti la Strasbourg, presedintele si cei 14 vicepresedinti ai PE au decis sa urmeze recomandarile unui audit extern si unui raport intern al institutiei, a anuntat Parlamentul intr-un comunicat de presa, citat de AFP.

Potrivit auditului, Alianta pentru Democratie Directa in Europa (ADDE), partid european dominat de UKIP, a solicitat fonduri europene pentru a finanta "cheltuieli neeligibile", legate mai ales de activitatile politice ale formatiunii lui Nigel Farage in Marea Britanie.

Euroscepticii au platit campania pentru iesirea Marii Britanii din UE cu bani din... fonduri europene

"ADDE va trebui sa ramburseze 172.655 de euro si nu va mai primi cele 20% restante din subventie (248.345 de euro) care i-au ...citeste mai departe despre "Campania pentru Brexit a fost platita si din fonduri europene. Acum UE isi cere banii inapoi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UKIP bani europeni campanie Brexit , #Stiri International