Cameron vrea sa inabuse in fasa o revolta anti-UE si-si ameninta ministrii ca-i da afara din Guvern

Luni, 08 Iunie 2015, ora 09:26
958 citiri
Cameron vrea sa inabuse in fasa o revolta anti-UE si-si ameninta ministrii ca-i da afara din Guvern
Foto: Facebook/David Cameron

Intr-o incercare de a potoli o rebeliune in interiorul partidului sau conservator, prim-ministrul britanic David Cameron si-a avertizat ministrii ca, daca nu ii sprijina strategia asupra UE, vor trebui sa paraseasca Guvernul.

Exprimandu-se pe marginea unei reuniuni duminica in Germania a Grupului celor sapte natiuni puternic industrializate (G7), Cameron, care a promis sa renegocieze relatiile Marii Britanii cu UE inaintea referendumului asupra ramanerii sau iesirii din Uniune, a semnalat ca nu va tolera nicio disidenta, relateaza Reuters.

"Daca vrei sa fii o parte a Guvernului, va trebui sa consideri ca ne-am angajat intr-un exercitiu de renegociere inaintea unui referendum si care va conduce la un rezultat de succes", a declarat el reporterilor, intrebat daca va permite ministrilor sa voteze la referendum fiecare dupa constiinta.

Uniunea Europeana, la degetul Marii Britanii. Cat de imprevizibili pot fi englezii?

Planurile lui David Cameron, dupa castigarea alegerilor: ...citeste mai departe despre "Cameron vrea sa inabuse in fasa o revolta anti-UE si-si ameninta ministrii ca-i da afara din Guvern" pe Ziare.com

#Cameron ministri strategie UE, #Cameron referendum Marea Britanie UE , #Stiri International