Camere cu recunoastere faciala in principala gara din Berlin. Cum e garantat dreptul la intimitate?

Miercuri, 02 August 2017, ora 12:41
961 citiri
Camere cu recunoastere faciala in principala gara din Berlin. Cum e garantat dreptul la intimitate?
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile germane au montat, marti, primele camere dotate cu recunoastere faciala la principala gara din Berlin.

Astfel, a fost testata o noua tehnologie care ar putea sa contribuie semnificativ la urmarirea si arestarea unor suspecti pentru infractiuni sau acte de terorism comise in Europa, transmite Reuters.

"Vrem sa testam cat de buna este intr-adevar aceasta tehnologie", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Berlin, Jens Schobranski.

Instalarea camerelor de recunoastere faciala reprezinta un proiect-pilot, care se va desfasura in urmatoarele sase luni si face parte din promisiunile facute de conservatorii Angelei Merkel pentru a strange finantare pentru fortele politenesti si de securitate din Germania.

Sondajele arata ca multi germani sunt ingrijorati cu privire la situatia de securitate, in special din cauza atacurilor comise de solicitanti de azil din Germania.

Imaginile catorva zeci de voluntari germani au fost urcate in sistem pentru a testa cat de bine camerele recunosc si disting intre trasaturile faciale ale trecatorilor din gara Sudkreuz.

Insa, dreptul la intimitate reprezinta un subiect sensibil pentru multi germani, care se tem in continuare de practicile de anchetare ale nazistilor si de politia secreta Stasi din Republica Democrata Germana.

Schobranski a dat asigurari ca vor fi sterse imaginile cu pasagerii din gara Sudkreuz.

Presedintele Baroului, Ulrich Schellenberg, si-a exprimat indoiala ca aceasta tehnologie va ajuta la ceva, avand in vedere ca cel mai sangeros atentat islamist din tara a fost comis de un migrant tunisian monitorizat de agentii de securitate din Germania.

Un numar de 12 persoane si-au pierdut viata la finele anului trecut, dupa ce tunisianul Anis Amri a condus un camion in baracile unui targ de Craciun din Berlin. ...citeste mai departe despre "Camere cu recunoastere faciala in principala gara din Berlin. Cum e garantat dreptul la intimitate?" pe Ziare.com

#berlin gara camere, #Berlin camere recunoastere faciala , #Stiri International