Cafegiu convins? Topul cafenelelor in care clientii nu intra doar pentru aroma

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 11:23
2701 citiri
Cafegiu convins? Topul cafenelelor in care clientii nu intra doar pentru aroma
Sursa foto: Extrafm

Unele cafenele conving clientii sa le treaca pragul nu doar cu aroma clasica ce se raspandeste in jur, ci si prin design, fie el modern sau clasic.

Indiferent ca se gasesc pe o plaja din Australia, in Manhattan sau in centrul orasului Stockholm, modul in care au fost concepute conteaza mult. Bloomberg a publicat cateva imagini cu cele mai apreciate magazine de cafea, selectate de cei de la Architecture Digest.

Third Wave, Torquay, Australia

Amplasata pe coasta Victoriei, fatada valurita a Third Wave aminteste de valurile oceanului. Compacta, ocupa putin peste 200 de metri patrati. "Chioscul" a fost facut din materialele folosite anterior pentru protectia impotriva inundatiilor in zona, asa ca poate fi usor dezasamblat si mutat, daca este necesar.

Sursa foto: Rory Gardiner

Coffee Bar, San Francisco

Situat in cartierul financiar plin de viata al orasului, Coffee Bar a fost conceput de firma de arhitectura Jones Haydu. Panourile din artar care sustin sistemul de iluminare sunt in ton cu podelele lustruite, cu mobilierul Caesarstone si cu gresia, ceea ce scoate in evidenta intregul magazin.

Sursa foto: Bruce Damonte

Briggo Coffee Haus, Austin, Texas

Universitatea din Austin, Texas, este locul unde compania Briggo a amplasat primul sau "magazin automat" de cafea, inainte de a ajunge si in aeroporturi, spitale si corporatii din intreaga lume. Designul retro realizat de firma Fuseproject are la baza furnir cu accente de aluminiu si o "fereastra" care permite clientilor sa vada cum este facuta cafeaua. Aceasta poate fi comandata si de pe Internet, iar in curand, de pe smartphone, prin aplicatii care urmeaza sa fie lansate.

Sursa foto: Briggo

Caffe Streets, Chicago

Situata in cartierul Wicker Park, localul, cu peretii acoperiti cu bambus, a fost conceput de firma Norsman Architects. Plafonul sculptural a fost inspirat de nimic altceva decat de un capuccino clasic.

Sursa foto: Norsman Architects

Cafe Foam, Stockholm

Eleganta cafenea din capitala suedeza aminteste, prin culoare si design, de tensiunea dintre un taur si un toreador. Benzi de culoare magenta trec prin spatiul neutru format din beton si lemn si aminteste de un matador. Lampile sunt produse, manual, de Note Design Studio din orasul Kosta, aflat in apropiere de Stockholm.

Sursa foto: Stefano Barozzi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cafenele design, #top cafenele, #Architecture Digest , #Stiri International