Ca raspuns la Deveselu, Rusia testeaza o racheta de 100 de tone

Vineri, 13 Mai 2016, ora 15:17
1209 citiri
Ca raspuns la Deveselu, Rusia testeaza o racheta de 100 de tone
Foto: Ambasada SUA la Bucuresti

Rusia va initia testarea unui nou tip de racheta intercontinentala nucleara care poate distruge tari de marimea Frantei, decizia fiind luata in contextul activarii sistemului antibalistic NATO in Romania, despre care Pentagonul sustine ca nu vizeaza arsenalul strategic rus.

In contextul activarii sistemului antiracheta NATO din Romania si al amenintarilor balistice nord-coreene, Ministerul rus al Apararii va incepe testarea unei noi rachete intercontinentale nucleare care poate distruge suprafete de marimea statului american Texas sau Frantei, informeaza publicatia International Business Times si site-ul agentiei Tass.

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

Planurile pentru dezvoltarea rachetei intercontinentale RS-28 Sarmat au inceput acum cativa ani, iar noua arma ar urma sa intre in dotarea armatei ruse in anul 2018.

Racheta RS-28 va avea greutatea de 100 de tone si va putea transporta 12 focoase nucleare pe o distanta de ...citeste mai departe despre "Ca raspuns la Deveselu, Rusia testeaza o racheta de 100 de tone" pe Ziare.com

#Rusia racheta raspuns Deveselu, #Rusia scut Romania racheta , #Stiri International