Butoiul cu pulbere: Cinci scantei care ar putea duce la ruperea Marii Britanii

Luni, 04 Iulie 2016, ora 08:15
1039 citiri
Butoiul cu pulbere: Cinci scantei care ar putea duce la ruperea Marii Britanii
Foto: Ziare.com

Votul pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana a generat rumoare si confuzie in Europa, scotand la iveala divergentele intre cele patru tari componente ale Regatului Unit - Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Daca la cele patru se adauga Londra, care a votat majoritar pentru ramanere si care a avut o atitudine de independenta si dorinta de individualizare, dupa anuntarea rezultatului referendumului, este clar ca in configurarea ipotetica a viitorului Marii Britanii, orice pare posibil.

Time scrie ca pozitiile exprimate de cele cinci - Londra, Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord - sunt tot atatea motive care ar putea duce la ruperea Marii Britanii.

1. Tara Galilor

Pana luna trecuta, cand a avut loc referendumul, era de notorietate despre Tara Galilor ca acolo a avut loc summit-ul NATO din septembrie 2014, ca are o foarte puternica nationala de rugby si ca este considerata, ca nivel de trai, cea mai saraca regiune a Marii Britanii.

La... citeste mai departe despre "Butoiul cu pulbere: Cinci scantei care ar putea duce la ruperea Marii Britanii" pe Ziare.com

#pericol rupere Marea Britanie, #rupere Marea Britanie UE, #Marea Britanie iesire UE, #pericol Brexit Marea Britanie, #Scotia independenta Marea Britanie, #Irlanda de Nord reunificare Irlanda , #Stiri International