Bulgaria da aproape un miliard de dolari pentru a-si schimba vechile MIG-uri cu avioane noi din Occident

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 18:08
1212 citiri
Bulgaria da aproape un miliard de dolari pentru a-si schimba vechile MIG-uri cu avioane noi din Occident
Foto: Bulgarian Air Force

Ministerul bulgar al Apararii va prezenta luna viitoare in guvern propunerea de achizitie de avioane de vanatoare si transportoare blindate, a declarat vineri ministrul de resort, Krasimir Karakaceanov.

Ministrul a precizat, pentru postul public BNT, ca Bulgaria va cauta oferte "pentru avioane noi si second-hand" pentru "a gasi cele mai bune preturi si cele mai bune optiuni",informeaza agentia bulgara Novinite.

Karakaceanov a declarat in noiembrie ca ministerul sau va solicita oferte de la mai multi producatori.

Avioanele ce urmau sa fie luate in calcul sunt F-16 de la Lockheed Martin, JAS 39 Gripen al Saab, Typhoon al Eurofighter si F/A-18 Super Hornet de la Boeing.

Aparatele de fabricatie occidentala urmeaza sa ia locul celor sovietice MiG-29. Valoarea contractului este asteptata sa se ridice la circa 1,5 miliarde de leva ( 946 milioane de dolari).

Potrivit lui Karakaceanov, Ministerul Apararii isi propune sa cheltuiasca 20% din bugetul militar pentru achizitia de arme si echipamente noi. Pana in 2024, Sofia va majora bugetul pentru aparare la 2% din PIB, a indicat ministerul.

Conform planului de investitii, vor fi achizitionate vehicule motorizate care vor inlocui transportoarele blindate BTR-60 de fabricatie sovietica. ...citeste mai departe despre "Bulgaria da aproape un miliard de dolari pentru a-si schimba vechile MIG-uri cu avioane noi din Occident" pe Ziare.com

#Bulgaria avioane militare, #Bulgaria buget aparare , #Stiri International