Bugetul UE este noul cartof fierbinte: "Daca imigrantii nu trec, nici banii nu vor mai trece"

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 22:42
834 citiri
Bugetul UE este noul cartof fierbinte: "Daca imigrantii nu trec, nici banii nu vor mai trece"
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul italian, Matteo Renzi, a amenintat marti ca va bloca prin veto bugetul Uniunii Europene din cauza numarului foarte mare al migrantilor care debarca in Italia, tara care se simte abandonata de unii dintre partenerii ei europeni, in special de tarile ce refuza cotele obligatorii de refugiati.

"Noi dam 20 de miliarde (de euro) Europei, care ne restituie 12, iar daca Ungaria, Republica Ceha si Slovacia ne fac morala in legatura cu imigrantii, atunci permiteti Italiei sa spuna ca mecanismul nu mai functioneaza", a spus Renzi in timpul unei emisiuni la televiziunea RAI UNO.

Intrebat daca ia in calcul posibilitatea ca Italia sa blocheze prin veto bugetul Uniunii Europene, el a raspuns: "da, categoric", fara sa intre insa in detalii.

Renzi si-a continuat apoi atacul la adresa tarilor ce refuza sa primeasca migranti conform cotelor obligatorii impuse anul trecut. "Daca ridici ziduri impotriva imigrantilor, poti sa uiti de banii italieni. Daca imigrantii nu trec, nici banii nu ...citeste mai departe despre "Bugetul UE este noul cartof fierbinte: "Daca imigrantii nu trec, nici banii nu vor mai trece"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget UE Italia imigranti , #Stiri International