Buget pe termen scurt: Congresul SUA evita blocarea administratiei. Mai trebuie doar semnatura lui Trump

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 22:35
660 citiri
Buget pe termen scurt: Congresul SUA evita blocarea administratiei. Mai trebuie doar semnatura lui Trump
Foto: Arhiva Pixabay

Congresul Statelor Unite, cu majoritate republicana, a adoptat vineri o lege prin care a evitat blocarea administratiei prin lipsa unui buget, transmite Reuters. Senatul a adoptat in unanimitate actul aprobat anterior de Camera Reprezentantilor cu 382 de voturi pentru si 30 impotriva.

Presedintele Donald Trump trebuie sa semneze legea inainte de miezul noptii, astfel incat finantarea federala sa continue pana pe 5 mai. Legislativul a castigat astfel timp pentru adoptarea unei legislatii bugetare care sa acopere restul anului fiscal, pana la 30 septembrie.

Bugetele diferitelor institutii din cadrul administratiei Statelor Unite pentru anul fiscal in curs ar fi trebuit adoptate pana la 1 octombrie 2016. Luni intregi, Congresul a fost scena controverselor privind cheltuieli prioritare in valoare de 1000 de miliarde de dolari.

Opozitia democrata a acceptat sa sustina legea pe termen scurt numai dupa ce republicanii au amanat din nou votul asupra legii asigurarilor medicale. Presedintele Trump intentioneaza sa abroge legea din 2010 cunoscuta sub numele de Obamacare, dar republicanii nu au reusit sa se puna de acord asupra noii legislatii care ar trebui sa o inlocuiasca. ...citeste mai departe despre "Buget pe termen scurt: Congresul SUA evita blocarea administratiei. Mai trebuie doar semnatura lui Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget SUA vot congres semnat Trump, #blocare buget administratie SUA , #Stiri International