Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul, codas intre marile orase europene la atractivitatea climatului economic

Bucurestiul, codas intre marile orase europene la atractivitatea climatului economic
Bucurestiul ocupa locul 28 din 33 in clasamentul marilor orase europene unde merita sa lansezi o afacere, conform unui studiu al European Cities Monitor.

Fata de anul trecut, insa, Bucurestiul sta mai bine. Capitala a urcat cu un loc, anul trecut clasandu-se pe locul 29.

Fruntasa clasamentuluieste Londra, urmata de Paris, Frankfurt si Barcelona. Praga se afla pe locul 13, Varsovia pe19, Budapesta pe locul 23, Viena pe 24. Roma este clasata imediat inaintea Bucurestiului, pe locul 27, Moscova pe locul 31, iar pe ultimul loc a fostse aflaAtena.

Clasamentul ECM este realizat in functie de mai multe criterii, printre care costul personalului, disponibilitatea personalului calificat, accesul pe piata, climatul economic creat de Guvern, calitatea sistemului de telecomunicatii, legaturile externe de transport, spatiile de birouri disponibile si pretul acestora, calitatea vietii, nivelul poluarii si costurile operationale.

Bucurestiul s-a clasat pe primul loc inceea ce priveste costul fortei de munca, aceasta fiind foarte ieftina in capitalaRomaniei.

Inceea ce privesteaccesul pe piata,gradul de calificare a personalului,legaturile internationale de transport si calitatea telecomunicatiilor, limbile straine cunoscutesi transportul intern, Londra este lider.

Dublin este pe primul loc cand vine vorba declimatul economic creat de Guvern, iar Varsovia conduce clasamentulcostului spatiilor de birouri. Cu toate acestea, cea mai mare disponibilitatea a birourilor o gasim in Berlin.

Daca ne uitam la calitatea vietii, pe primul loc este Barcelona, iar cel mai nepoluat oras este Stockholm.

Topul ECM este realizat pe baza de interviuriluate directorilorcelor mai mari 500 de companii europene.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 909 ori