Britanicii vor fi pusi sa plateasca o taxa si sa-si dea datele personale, ca sa poata intra in Europa dupa Brexit

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 19:00
939 citiri
Britanicii vor fi pusi sa plateasca o taxa si sa-si dea datele personale, ca sa poata intra in Europa dupa Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Cetatenii britanici ar putea fi nevoiti sa plateasca o taxa, daca vor sa viziteze Europa continentala, dupa ce Marea Britanie va iesi din UE, conform unui proiect al Comisiei Europene (CE).

Propunerea prevede ca turistii din tari care nu fac parte din UE sa completeze un formular online si sa plateasca o taxa in valoare de cinci euro inainte de a vizita continentul, scrie The Guardian.

Schema gandita de Comisia Europeana are scopul de a securiza granitele UE impotriva traficantilor de persoane si teroristilor.

Proiectul se numeste "Schema europeana pentru autorizatii si informatii de calatorie" sau ETIAS si ii vizeaza pe cei care intra in spatiul Schengen. Desi Marea Britanie si Irlanda nu fac parte din spatiul Schengen, au semnat acorduri de calatorie cu statele din aceasta zona fara frontiere.

Taxa de cinci euro ar urma sa fie platita de toti adultii si ar permite mai multe calatorii pe o perioada de cinci ani. In schimp, copiii vor putea calatori gratuit in UE.

Dupa ...citeste mai departe despre "Britanicii vor fi pusi sa plateasca o taxa si sa-si dea datele personale, ca sa poata intra in Europa dupa Brexit" pe Ziare.com

#turisti britanici Europa taxa, #britanici taxa calatorii Europa , #Stiri International