Putini britanici sustin suspendarea parlamentului de la Londra

Miercuri, 28 August 2019, ora 19:06
625 citiri
Putini britanici sustin suspendarea parlamentului de la Londra
Foto: Ziare.com Arhiva

Putin peste un sfert (27%) dintre britanici sustin suspendarea timp de o luna a parlamentului de la Londra, asa cum a solicitat premierul Boris Johnson, in timp ce 47% se opun, releva un sondaj de opinie realizat miercuri de YouGov pentru cotidianul The Times, transmite Reuters.

Sondajul, realizat pe un esantion de 5.734 britanici, mai arata ca 51% dintre sustinatorii iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana sprijina suspendarea parlamentului, in timp ce doar 9% se opun acestei decizii.

Reamintim ca Regina Elisabeta a aprobat, miercuri, cererea lui Boris Johnson de suspendare a Parlamentului britanic.

Astfel, premierul Boris Johnson va limita capacitatea parlamentului de a-i dejuca planul privind Brexitul, reducand practic intervalul in care membri ai legislativului ar putea incerca sa blocheze un Brexit fara acord.

Data limita pentru iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana a fost fixata pentru 31 octombrie 2019.

Premierul Johnson anuntase miercuri dimineata ca va programa Discursul Reginei in parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negand ca astfel ar incerca sa impiedice legislativul sa-i blocheze planurile de Brexit. ...citeste mai departe despre "Putini britanici sustin suspendarea parlamentului de la Londra" pe Ziare.com

#suspendare parlament britanci sondaj sustinere , #Stiri International