Britanicii isi fac deja pasapoarte pentru a circula prin statele UE

Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 08:58
668 citiri
Britanicii isi fac deja pasapoarte pentru a circula prin statele UE
Foto: Fotomontaj Ziare.com

Ingrijorati ca isi vor pierde dreptul la libera circulatie dupa Brexit, britanicii isi fac pasapoarte pentru a se asigura ca vor putea calatori prin tarile membre. Guvernul irlandez a anuntat vineri ca a emis 779.000 de pasapoarte in 2017, o cifra record stimulata de cererile venite din Regatul Unit.

"Acesta este cel mai mare numar de pasapoarte irlandeze emise vreodata intr-un singur an. Cifra reprezinta o crestere de peste 6% in raport cu 2016 (an deja record) si de peste 15% fata de 2015", a precizat Ministerul irlandez al Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

In documentul citat se mai arata ca: "aproape 20% din numarul total al solicitarilor primite de serviciul de pasapoarte in acest an" provin din Irlanda de Nord sau din Marea Britanie.

Acest viu interes pentru pasaportul irlandez ilustreaza ingrijorarea a numerosi britanici care isi vor pierde teoretic, odata cu iesirea din UE si din piata unica, dreptul la libera circulatie pe teritoriul statelor membre.

Citeste:

Dupa Brexit, britanicii revin la pasaportul albastru: O ocazie unica sa restauram identitatea nationalaUE refuza propunerea Marii Britanii pentru o tranzitie post-Brexit de lunga durataParlamentarii britanici au hotarat ca ei vor avea ultimul cuvant in discutiile cu UE, nu guvernul Theresa May ...citeste mai departe despre "Britanicii isi fac deja pasapoarte pentru a circula prin statele UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit britanici pasapoarte Irlanda, #Brexit libera circulatie, #Brexit drepturi cetateni britanici , #Stiri International