Brexitul incurca si Japonia - reuniune de urgenta la Tokio

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 11:20
910 citiri

Reprezentantii Guvernului nipon si cei ai Bancii centrale (BoJ) au convocat sambata o reuniune de urgenta pentru a analiza impactul economic al Brexitului.

In centrul discutiilor se vor afla, in afara de impactul pe care iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana il va avea asupra economiei globale, si efectele negative asupra monedei japoneze si asupra companiilor nipone aflate pe teritoriul britanic, informeaza postul public de televiziune NHK, citat de agentia EFE.

Reuniunea are loc la o zi dupa ce victoria la referendum a Brexitului a provocat Bursei din Tokio cea mai mare scadere procentuala din ultimii doi ani, iar yenul a atins niveluri maxime dupa cele de la finele lui 2013 in raport cu dolarul si euro.

Un yen scump submineaza competitivitatea marilor companii exportatoare japoneze, care isi vad profiturile diminuate la repatriere.

Iesirea Londrei din UE complica, totodata, agenda ...citeste mai departe despre "Brexitul incurca si Japonia - reuniune de urgenta la Tokio" pe Ziare.com

#reuniune urgenta Japonia Brexit, #Brexit impact economie, #brexit lira sterlina , #Stiri International