Brexit ori ba, UE trebuie sa vireze

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 17:45
880 citiri
Brexit ori ba, UE trebuie sa vireze

Uniunea Europeana nu se va destrama, fie ca Marea Britanie iese sau nu din Europa. Dar Uniunea Europeana trebuie sa inteleaga semnalele pe care le transmit simpla existenta a acestui referendum de iesire, botezat simplu Brexit, si ceea ce se intampla in mai toate statele sale.

Uniunea Europeana e intr-un echilibru precar. Nu e intr-o criza, ar trebui sa pastram cuvantul asta pentru lucruri cu adevarat importante. Este intr-o perioada in care pierde tot mai mult din increderea cetatenilor sai si in care se ridica mereu forte care o pot sfasia.

Am mai vorbit despre revolta prezenta in mai toate democratiile lumii (si nu numai in democratii) fata de vechea oranduire politica. Tot mai multe formatiuni se ridica impotriva modului in care sunt conduse statele lor si a vechilor elite.

Epoca rebelilor: Politicienii care zguduie lumeaRevolta

Doar ca aceasta revolta nu e doar una impotriva structurilor politice nationale. In cele mai multe cazuri, ea se indreapta si spre Uniunea ...citeste mai departe despre "Brexit ori ba, UE trebuie sa vireze" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #referendum Brexit Marea Britanie, #Marea Britanie referendum Uniunea Europeana , #Stiri International