Brexit: Marea Britanie, somata sa isi ia inapoi si granita, nu doar libertatea

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 20:33
732 citiri

Primarul din Calais a cerut ca taberele de migranti dornici sa ajunga in Marea Britanie sa fie mutate de pe teritoriul Frantei in interiorul tarii vecine, drept "consecinta" a deciziei luate de britanici prin referendum de a parasi Uniunea Europeana.

Acordul "Touquet" intre cele doua state, care prevede ca verificarea la granita sa fie facuta de partea franceza a Canalului Manecii, este pus sub semnul intrebarii dupa ce britanicii au votat in favoarea Brexit, scrie The Telegraph.

"Britanicii trebuie sa isi asume consecintele deciziei lor", a declarat Natacha Bouchart, primarul din Calais, vineri seara, la televiziunea publica din Franta.

"Suntem hotarati sa facem presiuni in acest sens, pentru o modificare a acordului, si ii cerem presedintelui Hollande tot sprijinul", a adugat edilul, spunand ca trebuie sa se puna "totul pe masa".

La randul sau, Xavier Bertrand, presedintele de centru-dreapta al regiunii Hauts-de-France a postat pe Twitter: "Englezii au vrut sa isi ia ...citeste mai departe despre "Brexit: Marea Britanie, somata sa isi ia inapoi si granita, nu doar libertatea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tabara Calais mutata Marea Britanie, #tabara imigranti Calais , #Stiri International