Brexit: Londra reafirma ca doreste un acord privind relatiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice pret

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 22:31
759 citiri
Brexit: Londra reafirma ca doreste un acord privind relatiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice pret
Ministrul britanic al finantelor Rishi Sunak

Ministrul britanic al finantelor Rishi Sunak a declarat ca este increzator ca Londra si Bruxelles vor ajunge la un acord privind relatiile comerciale post-Brexit, dar a subliniat ca acesta nu trebuie incheiat "cu orice pret", transmite duminica DPA.

"Cred ca facem progrese in discutii si sper in continuare ca putem ajunge la o decizie", a declarat Sunak intr-un interviu pentru BBC.

"Suntem absolut rezonabili in solicitarile noastre si dam dovada de consecventa si transparenta in acest proces despre ceea ce este important pentru noi. Dar in orice caz vom reusi", a adaugat el.

Regatul Unit a parasit oficial Uniunea Europeana la 31 ianuarie acest an, la cateva zile dupa semnarea Acordului de retragere care includea conditiile despartirii.

In prezent tara se afla intr-o perioada de tranzitie, pana la 31 decembrie 2020, timp in care va continua sa aplice regulile europene. Bruxellesul si Londra profita de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relatie, in special cea comerciala, cu speranta ca ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2021.

In absenta unui asemenea acord, viitoarea relatie comerciala dintre UE si Regatul Unit va fi guvernata de regulile Organizatiei Mondiale a Comertului si pentru Londra exista riscul unei rupturi economice brutale de blocul comunitar.

Intrucat un acord trebuie sa fie ratificat, au ramas putine zile pentru ajungerea la o intelegere. Cele doua parti au negociat in weekend prin videoconferinta.

Regatul Unit si Canada au convenit un acord comercial post-Brexit ...citeste mai departe despre "Brexit: Londra reafirma ca doreste un acord privind relatiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice pret" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brexit, #UE, #Marea Britanie, #Rishi Sunak, #acord, #Minister Finante , #Stiri International