Brexit: Iesirea Marii Britanii din UE este mult mai complicata si ar putea dura 6 ani

Marti, 12 Iulie 2016, ora 22:51
798 citiri
Brexit: Iesirea Marii Britanii din UE este mult mai complicata si ar putea dura 6 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Procesul de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea dura pana la sase ani, iar posibilitatea de a semna acorduri comerciale bilaterale intre timp ar putea fi limitata, a declarat ministrul britanic de externe, Philip Hammond.

Intr-un discurs rostit marti in Camera Comunelor, in care a fost presat sa explice cum ar putea decurge procesul de Brexit, el a subliniat ca iesirea Marii Britanii din UE este posibil sa necesite acordul Parlamentelor din toate statele membre, citat de The Guardian.

"Problema este urmatoarea: daca un tratat viitor intre Marea Britanie si cele 27 de state membre UE este considerat ca avand competente mixte, va trebui ratificat de cele 27 de parlamente nationale.

Cred ca am dreptate cand spun ca cel mai scurt timp in care s-a facut acest lucru pentru un tratat UE a fost de aproape patru ani, iar aceasta fara a lua in calcul timpul necesar pentru negociere", a declarat Hammond, un sustinator al ramanerii in UE.

Competentele mixte ale unui ...citeste mai departe despre "Brexit: Iesirea Marii Britanii din UE este mult mai complicata si ar putea dura 6 ani" pe Ziare.com

#brexit cat va dura, #iesirea Marea Britanie UE , #Stiri International