Brexit - Franta si Germania vor propune o "UE flexibila"

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 23:16
714 citiri

Ministrii de Externe francez si german, Jean-Marc Ayrault si Frank-Walter Steinmeier, vor prezenta sambata la Berlin omologilor italian, olandez, belgian si luxemburghez un plan pentru crearea unei "Uniuni flexibile" dupa referendumul prin care Marea Britanie a decis parasirea blocului comunitar.

Informatia a fost dezvaluita de publicatia germana Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), citata de agentia EFE, intalnirea fiind confirmata de responsabilii de la Paris si Berlin.

In textul propus se admite ca unele state membre ale UE sunt reticente in fata ideii unei integrari europene tot mai aprofundate si prin urmare trebuie sa li se ofere o mai mare libertate de a alege domeniile in care doresc sa intensifice cooperarea cu partenerii comunitari.

Publicatia germana scrie ca Parisul si Berlinul doresc sa inceapa schitarea viitorului blocului comunitar si sa consolideze UE dupa decizia Marii Britanii de a o parasi.

"Europa are nevoie acum de orientare. Aici Franta si ...citeste mai departe despre "Brexit - Franta si Germania vor propune o "UE flexibila"" pe Ziare.com

#Franta Germania UE flexibila, #intalnire fondatori UE Brexit , #Stiri International