Brexit: Cum se asteapta UE sa decurga negocierea cu Marea Britanie

Vineri, 31 Martie 2017, ora 16:27
871 citiri
Brexit: Cum se asteapta UE sa decurga negocierea cu Marea Britanie
Foto: Twitter/Donald Tusk

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a prezentat vineri o versiune a strategiei de negociere privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, proces demarat miercuri.

In document este specificat faptul ca Marea Britanie trebuie sa inceapa demersurile privind iesirea din UE inainte de a purta discutii privind conditii comerciale viitoare.

In documentul de noua pagini, trimis celor 27 de membri UE, se stipuleaza faptul ca trebuie sa existe "un progres suficient" in ceea ce priveste discutiile de retragere, inclusiv despre datoria de circa 50 de miliarde de lire, inainte ca negocierile despre viitoare relatii sa inceapa.

In acest prim plan de negocieri se specifica, de asemenea, faptul ca UE este dispusa sa ia in considerare un acord "de tranzitie" dupa Brexit, dar si ca ia in calcul varianta ca discutiile sa esueze.

Poti consulta AICI documentul ce urmeaza sa fie aprobat de cei 27 de membri ai UE. ...citeste mai departe despre "Brexit: Cum se asteapta UE sa decurga negocierea cu Marea Britanie" pe Ziare.com

#Tusk plan negociere UE Brexit, #stratefie UE Brexit, #negociere Brexit UE , #Stiri International