Brexit: Confruntat cu un blocaj, guvernul britanic se intruneste intr-o sedinta maraton

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 14:29
691 citiri
Brexit: Confruntat cu un blocaj, guvernul britanic se intruneste intr-o sedinta maraton
Foto: Arhiva Ziare.com

Confruntat cu un blocaj in ce priveste Brexit-ul in lipsa unui acord in Parlament privind alternativa la pactul negociat cu Bruxelles-ul, guvernul condus de Theresa May se va reuni, marti, intr-o sedinta maraton.

Executivul britanic va avea o reuniune de cinci ore, in loc de obisnuitele 90 de minute, conform unor surse oficiale, intr-un moment de impas pentru procesul de iesire a Regatului Unit din UE inaintea datei de 12 aprilie, noul termen prevazut pentru separare.

In primele trei ore ale sedintei, ministrii vor aborda Brexit-ul in absenta functionarilor, ceea ce a fost interpretat de mass-media ca o incercare a lui May de a analiza posibila convocare a unor alegeri generale anticipate sau data demisiei premierului conservator, transmite EFE.

Parlamentarii britanici au votat luni impotriva celor patru optiuni alternative la acordul privind Brexit-ul negociat de premierul Theresa May, intr-o noua runda de voturi orientative.

Dupa ce au respins de trei ori acordul negociat de premier cu Bruxelles-ul, iar saptamana trecuta, in prima runda de voturi orientative, au acordat un vot negativ celor opt propuneri parlamentare alternative menite sa scoata din impas procesul de retragere din UE in care se afla Regatul Unit, alesii britanici au respins, luni, cele patru noi variante ale initiativelor parlamentare care propuneau o retragere din UE cu consecinte mai putin dure.

In acest punct mort, Regatul Unit s-ar putea vedea obligat sa solicite o amanare mai mare, pentru care va trebui sa aduca argumente in fata UE, sau sa iasa din uniune fara acord.

Parlamentul britanic preconizeaza pentru miercuri o noua zi de voturi "indicative" ca optiuni de deblocare a crizei, iar presa a indicat ca premierul britanic evalueaza daca sa supuna pentru a patra oara la vot tratatul negociat de iesire.

Vinerea trecuta, in a treia runda de vot, acest text a fost respins cu 286 voturi pentru si 344 contra. ...citeste mai departe despre "Brexit: Confruntat cu un blocaj, guvernul britanic se intruneste intr-o sedinta maraton" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesire Marea Britanie UE, #iesire UK UE, #sedinta guvern britanic , #Stiri International