Brexit: Ce se intampla cu taxele pentru studentii din UE?

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 19:46
503 citiri
Brexit: Ce se intampla cu taxele pentru studentii din UE?
Foto: Ziare.com

Universitatile de top din Marea Britanie sunt ingrijorate de impactul pe care iesirea din Uniunea Europeana il va avea asupra vietii academice. Deja au inceput sa apara anunturi potrivit carora taxele pentru studentii din tarile UE nu se vor modifica anul universitar viitor, dar nu se stie care va fi impactul real asupra cercetarii.

University College London (UCL) este una dintre primele universitati care au confirmat ca nu majoreaza taxele dupa ce au fost anuntate rezultatele finale ale referendumului de joi, informeaza The Independent.

Inca de luni, 103 universitati au transmis o scrisoare deschisa in care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la impactul unui posibil Brexit atat asupra institutiilor de invatamant superior, cat si asupra studentilor.

"In fiecare an, universitatile aduc peste 73 de miliarde de lire sterline la bugetul UK, iar 3,7 miliarde sunt generate de studenti provenind din statele UE", se preciza in scrisoare.

De altfel, sondajele arata ca 75% dintre ...citeste mai departe despre "Brexit: Ce se intampla cu taxele pentru studentii din UE?" pe Ziare.com

#Brexit universitati studenti Marea Britanie, #Brexit taxe universitati , #Stiri International