Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bradford & Bingley va fi nationalizata

Bradford & Bingley va fi nationalizata

Guvernul britanic va nationaliza banca britanica Bradford & Bingley (B&B) si va administra activele neperformante in timp ce activele performante vor fi transferate grupului financiar spaniol Santander a anuntat, luni, Trezoreria Marii Britanii, conform AFP.Santander a anuntat ca va plati 612 milioane lire sterline (773 milioane euro) pentru aproximativ 200 de sucursale si pentru afacerile cu depozite ale bancii britanice.


Grupul bancar spaniol, care a cumparat anterior banca britanica Abbey si este pe cale sa cumpere Alliance & Leicester, a devenit adminsitratorul unor depozite de 20 miliarde lire sterline ce apartin clientilor B&B. Acestea fusesera anterior incredintate bancii Abbey.


Guvernul britanic va pastra activele riscante ale B&B, conform Trezoreriei. Conform presei, gestiunea acestora ar putea fi incredintata bancii Northern Rock, nationalizata in februarie.


Banca are aproximativ 2 milioane de clienti pe segmentul creditelor ipotecare si 1 milion de detinatori de depozite. Are canale alternative de distributie prin linii telefonice si pagini de internet, iar serviciile sale sunt vandute, de asemenea, prin intermediari si al brokeri, sub marca Mortgage Express.


B&B a avut pierderi de 27 milioane lire sterline in prima jumatate a anului 2008, fiind afectata de deprecieri de active si pierderi din investitii in valoare de 155 milioane lire sterline, precum si de o crestere a creditelor neperformante.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1455 ori