Bosch va da 546,4 milioane de euro pentru compania de energie solara Ersol

Luni, 02 Iunie 2008, ora 11:52
1109 citiri
Bosch va da 546,4 milioane de euro pentru compania de energie solara Ersol

Robert Bosch GmbH a fost de acord sa achizitioneze o participatie de 50,45% din compania de energie solara Ersol contra sumei de 546,4 milioane de euro (845,7 milioane dolari) de la compania Ventizz Capital, planuind o licitatie pentru restul de actiuni, potrivit Bosch si Ersol, scrie Reuters.Pretul de 101 euro pe actiune reprezinta de 21,4 ori mai mult decat castigurile pe actiune ale Ersol estimate pentru 2009, potrivit Reuters.


"In urma acestui acord, Bosch intentioneaza sa faca o oferta publica pentru restul actionarilor Ersol, oferind 101 euro pe actiune", a precizat Bosch.


Ersol a precizat ca managementul companiei a fost de acord cu oferta.


Bosch a declarat ca achizitia reflecta strategia companiei de a se extinde in sectorul de energie regenerabila.


Directorul executiv Franz Fehrenbach a anuntat in februarie sa doreste sa profite de criza creditelor pentru a spori achizitiile in 2008.


Analistul firmei Frankfurt Finanz, Heino Ruland, a precizat ca acordul releva implicarea marilor companii in industria de energie solara.


Commerzbank a sfatuit actionarii Ersol sa accepte oferta, care a fost peste estimarile bancii, de 50 euro pe actiune.


Ersol a precizat ca directorul executiv Claus Beneking se va retrage din functie din motive personale in urmatoarele luni, insa va ramane consultant pentru companie.