De ce renunță Boris Johnson la cursa pentru șefia guvernului britanic. ”Am ajuns la concluzia că pur şi simplu nu ar fi corect să fac asta”

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 09:53
624 citiri
De ce renunță Boris Johnson la cursa pentru șefia guvernului britanic. ”Am ajuns la concluzia că pur şi simplu nu ar fi corect să fac asta”
Johnson a menţionat că avea susţinerea a 102 parlamentari FOTO Twitter

Fostul lider conservator Boris Johnson a anunţat, duminică, 23 octombrie, că nu va candida pentru conducerea Partidului Conservator şi implicit pentru postul de prim-ministru, deşi are susţinerea necesară.

Johnson a menţionat că avea susţinerea a 102 parlamentari, informaţie pe care bbc.com notează că nu a putut să o confirme, deoarece doar 57 de parlamentari şi-au declarat public susţinerea pentru Johnson.

“Pot confirma în această seară că am trecut de pragul foarte înalt de 102 susţineri şi că mi-aş putea depune candidatura mâine. Sunt şanse mari să am succes la alegeri în rândurile membrilor Partidului Conservator şi pot reveni vineri în Downing Street. Dar în ultimele zile am ajuns din nefericire la concluzia că pur şi simplu nu ar fi corect să fac asta. Nu poţi guverna eficient decât dacă ai un partid unit în parlament”, a explicat Johnson.

În cursa pentru Downing Street rămân Rishi Sunak, fost ministru britanic al Finanţelor, şi ministrul însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul, Penny Mordaunt. ...citeste mai departe despre "De ce renunță Boris Johnson la cursa pentru șefia guvernului britanic. ”Am ajuns la concluzia că pur şi simplu nu ar fi corect să fac asta”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boris Johnson, #renuntare, #sefie, #cursa, #guvern, #Marea Britanie , #Stiri International