Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficiala de acceptare a amanarii Brexit-ului

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 23:18
768 citiri
Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficiala de acceptare a amanarii Brexit-ului
Foto: Arhiva Facebook/ Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat luni Uniunii Europene acceptul sau formal pentru o noua amanare a Brexit-ului, cerand insa UE sa precizeze in mod clar ca nu va exista o noua amanare a "divortului" dincolo de data de 31 ianuarie 2020.

"Nu dispun de libertate, conform Legii (de retragere) din 2019 a Marii Britanii din Uniunea Europeana, care i-a fost impusa acestui guvern contrar vointei sale, pentru a intreprinde orice altceva in afara de a confirma acordul formal al Marii Britanii fata de aceasta prelungire", a afirmat Boris Johnson in scrisoarea trimisa presedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

"Aceasta prelungire nedorita a apartenentei Regatului Unit la UE dauneaza democratiei noastre", a adaugat premierul britanic, indemnand statele UE sa indice in mod clar ca nu va putea exista o noua amanare a Brexit-ului dupa 31 ianuarie, transmite Reuters.

La Bruxelles, purtatorul de cuvant al lui Tusk a confirmat ca Johnson a informat ca accepta amanarea Brexitu-lui pana la 31 ianuarie.

"Prim-ministrul Boris Johnson a confirmat acum acordul Marii Britanii fata de prelungirea flexibila a Brexit-ului, intr-o scrisoare catre presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Procedura in scris a UE27 privind oficializarea deciziei va fi lansata in scurt timp", a precizat Preben Amann.

UE acorda o noua amanare pentru Brexit. Ce conditii le impun liderii europeni britanicilor ...citeste mai departe despre "Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficiala de acceptare a amanarii Brexit-ului" pe Ziare.com

#amanare brexit 31 ianuare 2020, #amanare Brexit Boris Johnson , #Stiri International