Bombardiere strategice ale SUA au survolat Coreea

Marti, 02 Mai 2017, ora 07:19
1872 citiri
Bombardiere strategice ale SUA au survolat Coreea
Foto: Facebook/I love Military Aviation

Doua bombardiere strategice americane B-1B au survolat peninsula coreeana la inceputul saptamanii, au anuntat, marti, fortele aeriene ale SUA din Pacific (PACAF) printr-un purtator de cuvant.

Luni, avioanele B-1B Lancer au decolat de la baza aeriana Andersen din Guam pentru misiuni de antrenament alaturi de aeronave sud-coreene, a declarat locotenent-colonel Lori Hodge intr-un comunicat al PACAF, citat de agentia sud-coreeana Yonhap.

"Statele Unite desfasoara operatiuni de prezenta continua a bombardierelor ca parte a unei rutine, capacitatea de desfasurare avansata sprijinind securitatea regionala si aliatii nostri din regiunea India-Asia-Pacific", arata sursa mentionata.

O sursa militara din Coreea de Sud a precizat ca bombardierele s-au alaturat pentru antrenamente unor avioane de vanatoare sud-coreene si unora americane de pe portavionul nuclear Carl Vinson al marinei Statelor Unite.

Coreea de Nord a sustinut ca bombardierele au survolat peninsula coreeana la o zi dupa incheierea exercitiilor militare comune americano-sud-coreene si a avertizat ca este gata sa scufunde portavionul dintr-o singura lovitura.

Citeste mai departe despre "Bombardiere strategice ale SUA au survolat Coreea" pe Ziare.com.

#bombardiere SUA Coreea , #Stiri International